English

Nieuw Amsterdams Peil (NAP) de onverschrokken band die voor geen genre of stijl terugdeinst werd in 2005 opgericht door violiste Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis. Als collectief richten zij zich op het spelen van een breed kamermuziek- en muziektheater repertoire in een flexibele bezetting. Hun focus ligt hierbij op de muziek van nu. De musici voelen zich eerder een ‘band’ dan een ensemble: weinig hiërarchie en veel eigen inbreng door iedere speler afzonderlijk. Onderscheidend zijn de vele nieuwe muziektheaterproducties die voor NAP werden geschreven wa arin de ide eën van de componist altijd centraal staan. Voorbeelden van succesvolle in terdisciplinaire projecten met Nederlandse componisten zijn: Urwald van Arnold Noordegraaf (met film), Giacometti van Elmer Schönberger (met dans), Conversations with my mother van Benedict Weisser ( met toneel), Narcissus van Calliope Tsoupaki (met geur), Aan Barrels met muziek van Reza Namavar en Janco Verduin (voor draaiorgel), Reclining Woman van Astrid Kruisselbrink (met beeldende kunst) en het spraakmakende muziektheater Anaïs Nin van Louis Andriessen.
In 2017 was er een tournee met Uwe Leipe Mastdramnis van Rob Zuidam in regie van Jeroen De Man. Afgelopen jaar was er de succesvolle tournee Spotlight met Michel van der Aa met als special guest Wende.
Op dit moment speelt Het Arsenaal der ongeleefde dingen. Een tragikomische muziektheater met componist Mayke Nas en beeldend kunstenaar  Teun Hocks

Heleen Hulst
viool

Dorian Cooke

fagot

Koen Kaptijn

trombone

Mick Sterling

cello

Gerard Bouwhuis

piano

Pauline Oostenrijk

hobo

Gertjan Loot

trompet

Ron Schaaper

hoorn

Lars Wouters van den Oudenweijer


klarinet

Eline van Esch,

dwarsfluit

Dario Calderone

contrabas

Godelieve Schrama

harp

Niels Meliefste

slagwerk

Uit het repertoire van Nieuw Amsterdams Peil
Sjostakovich – The Storm (op. 127)
Peter Schat – Canto General
Guus Janssen- Sterf Aria from Faust