English

Astrid Kruisselbrink

In 1993 begon zij haar studie compositie aan het conservatorium in Rotterdam, waar zij bij Klaas de Vries, Peter-Jan Wagemans en René Uilenhoet studeerde. In 1999 behaalde zij cum laude haar diploma.
Nog tijdens haar studie behaalde ze een eerste prijs met een koorwerk, werd haar muziek geselecteerd voor het concert ‘Het Eerste Doel’ tijdens de Gaudeamus muziekweek en werd een orkestwerk geselecteerd voor het Project Jonge Componisten en uitgevoerd door het Nederlands Balletorkest o.l.v. Richard Dufallo. Ook schreef ze muziek voor het theater waaronder een opera voor kleuters; ‘Fietsen’ (gebaseerd op een boekje van Gregie de Maeyer) dat in productie ging bij Het Paleis in Antwerpen. De meeste theaterproducties werden gemaakt i.s.m. de regisseur Jos van Kan.

Na haar studie volgden er vele composities, meestal in opdracht en financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten (voorheen Fonds voor de Scheppende Toonkunst).
N.a.v. het moederschap ontstonden er vanaf 2005 ook speciale composities (Dierenalfabetten) voor kinderen en amateurs. Verder schreef zij opdrachtcomposities voor het Doelen ensemble, Doelen kwartet, het Schoenberg ensemble, het Gelders Orkest als composer-in-residence in het seizoen 2001-2002, leden van het Bayerischen Staatsorchester, het Moscow Contemporary Music Ensemble, ensemble North/South Consonance in New York City, het Asko ensemble, Nederlands Vocaal Laboratorium, duo Bouwhuis/Hulst, Marcel Worms, De Helling van Klaas en Gerrie de Vries, Nieuw Amsterdams Peil e.a. De meeste van deze werken zijn uitgegeven bij Donemus Publishing.

Na een aantal jaar in Eindhoven te hebben gewoond, woont zij sinds 2013 met haar gezin in Gouda.

Nieuw Amsterdams Peil speelt van Astrid Kruisselbrink

The Reclining Woman