English

   

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Louis Andriessen | Odysseus Women-Anaïs Nin | Muziekgebouw Amsterdam | 26 mei 15:00

26 mei 2019~15:00

In 2016 bracht theatermaakster Jorinde Keesmaat twee karaktervolle werken van Louis Andriessen samen in één regie: het zelden uitgevoerde Odysseus’ Women (1995) voor vier vrouwenstemmen en synthesizer en het beroemde Anaïs Nin(2010). Het verlangen van de mythische Odysseus gecombineerd met het verlangen van de legendarische Anaïs Nin. Het was zo’n doorslaand succes – in zowel New York als in het Muziekgebouw in Amsterdam – dat de productie nu speciaal voor dit festival wordt hernomen.

Aan de hand van Andriessens muziek klinken fragmenten uit Homeros’ Odysseia en dagboekfragmenten van Anaïs Nin. Jorinde Keesmaat vertelt in een theatrale setting het verhaal van deze kolossale figuren: zo wordt de verhouding onderzocht tussen archetypische maatschappelijke patronen en de wil van het individu. Andriessens fascinatie voor markante vrouwen uit de geschiedenis vormt voor beide composities de basis. Een confrontatie tussen twee werelden.

TRAILER

Trailer Anais Nin Odysseus’ Women – Amsterdam from Jorinde Keesmaat on Vimeo.

De productie Anaïs Nin | Odysseus Women is tot stand gekomen in samenwerking met Center for Contemporary Opera in New York

Wanneer

Datum:
26 mei 2019
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.muziekgebouw.nl/agenda/7898/Nieuw_Amsterdams_Peil/Odysseus_Women_Anais_Nin/

Programma

Werk van
Louis Andriessen